Zo en Nu - thee, ijs, lunch en kunst in Gorssel

Bezoek onze cadeauwinkel voor allerlei soorten thee en leuke (thee)cadeaus

Thee in cadeauwinkel van Zo en Nu
Cadeauwinkel Zo en Nu

Cadeauwinkel

In onze cadeauwinkel vindt u de theeën die op onze menukaart staan en nog veel meer soorten. Verpakt, zodat u ook thuis van onze lekkere thee kunt genieten. Verder hebben we in onze winkel bijzondere theepotten, mokken, handgemaakte theemutsten, glaswerk en meer.

Het verzenden van onze thee, naar welke plek in Nederland dan ook is natuurlijk mogelijk. We zien uw bestelling tegemoet op thee@zoennu.nl.

óók

Zo en Nu

Het team van Zo en Nu

Samen met cliënten van Zozijn streven naar kwaliteit en gastvrijheid

Al langere tijd liep Rein Dijkstra rond met het idee een lunchroom te beginnen. Nadat hij het diploma ijsbereider had behaald kwam daar uiteraard ook de verkoop van ijs bij.

Enige jaren geleden werd hij getipt door een familielid dat de oude drukkerij in Huize Everdinahof in Gorssel leeg stond. Hij nam contact op met de eigenaar, de JanBrand Stichting. Vervolgens bleek dat ook zorginstelling Zozijn uit Wilp belangstelling had voor het pand. Hieruit ontstond een unieke samenwerking tussen de lunchroom/ijssalon Zo en Nu, Zozijn, de JanBrand Stichting en Eerlijk! Genieten, die ook in hetzelfde pand zit. De ijssalon werd op 15 april 2016 geopend, als openingsstunt mochten alle schoolkinderen uit Gorssel een ijsje komen halen! Lees verder…

Barista van Zo en Nu

Mirco is gediplomeerde barista

Mirco is member of the SCA (special coffee association) en maakt de mooiste latte art. Of één van de vele speciale andere koffies die op onze koffie kaart staan.

2018: SCA Barista Skills Foundation
2018: SCA Barista Skills Intermediate
2019: SCA Barista Skills Professional

Mirco is ook te huur als barista in combinatie met onze Koffiebol.

Dankjewel taart voor Zo en Nu

Dankjewel taart

In 2019 kregen we van wethouder Erik de Haan van de gemeente Lochem de Dankjewel taart. Veel van onze medewerkers zijn cliënt van Zozijn. Hier worden mensen met een beperking begeleid met als doel om zoveel mogelijk deel te nemen aan de samenleving en zich te ontwikkelen. Wij zijn blij met deze gemotiveerde medewerkers die opbloeien door het leuke werk dat zij doen. In de keuken, de bediening en achter de schermen.
Met het uitreiken van de taart bedankten de gemeente Lochem, provincie Gelderland en de Europese Unie ons voor de bijzondere bijdrage aan de vernieuwende, sprankelende Gelderse economie.

Rein Dijkstra, ambassadeur van de Thuringer bratwurst

Thüringer Bratwurst

Rein Dijkstra, de eigenaar van Zo en Nu, is benoemd tot ambassadeur van de Thuringer bratwurst door het eerste Duitse Bratwurst museum in Mühlhausen. Na een bezoek aan dit museum was hij zo enthousiast dat hij toegetreden is tot de vereniging van de Thuringer Bratwurst en het enige Nederlandse lid is. Daardoor serveert hij ook als enige de echte Thuringer Rostbratwurst in Nederland. Zowel in de lunchroom als op locatie met de Bratwurst BBQ stand. Deze Rostbratwurst is ook te koop in de winkel, voor thuis op de eigen BBQ.